首页 » 科技快讯 » 学术论坛 » 正文
第三届东亚法与社会国际研讨会 研究生工作坊开幕式演讲会

[责任编辑]李敏妍 [信息提供]凯原法学院

报告主题:第三届东亚法与社会国际研讨会 研究生工作坊开幕式演讲会

题目及主讲人:

A March for the New Asia Through Silk Roads of Law and Society Studies
  季卫东教授,上海交通大学凯原法学院院长

Legal Evolution: A Law and Society Approach
  Thomas P. Gallanis教授,牛津大学万灵学院访问学者

Globalization, Lawyers, and Emerging Economies: Implications for Academic Careers
  David B. Wilkins教授,哈佛大学法学院副院长

报告时间:2013年3月21日13:00

报告地点:华山路1954号徐汇校区凯原法学院二楼模拟法庭

主持人:上海交通大学凯原法学院 胡加祥教授

演讲背景简介

东亚法与社会国际研讨会背景:第三届东亚法与社会国际研讨会将于2013年3月22至23日在上海举行。本次会议由上海交通大学凯原法学院主办,法社会学协会(LSA)东亚法与社会合作研究网络(CRN-EALS)组织协办。本次会议的主题是“构建东亚社会法律共同体:理论视野与实践挑战”。我们邀请了东亚和世界其它地区的学者参加本次研讨会。

研究生工作坊开幕式演讲会背景:作为本次国际研讨会的分论坛,邀请世界和亚洲各国研究生组成研究生工作坊,进行学术报告。开幕式邀请国际知名学者演讲,主要内容为法律与社会研究前沿、学习方法介绍。开幕式演讲会向本校和上海其他院校的师生开放,欢迎参加。

主讲人简介

季卫东教授,现任上海交通大学凯原法学院院长。

1957年出生于南昌市。1983年从北京大学法律学系毕业后留学日本,获京都大学法学博士学位。1990年就任神户大学法学院副教授,1996 年升任教授,2009年接受“神户大学名誉教授”称号。现为上海交通大学凯原法学院院长、上海交通大学法学院“凯原讲席教授”。主要研究领域为法社会学、比较法学、亚洲宪法、审判制度、法律职业。

Professor Thomas P. Gallanis, Visiting Fellow, All Souls College, Oxford.

Professor Thomas P. Gallanis is a prize-winning legal historian and an expert on trust, probate, and fiduciary law. He teaches and writes in the fields of trusts and estates, estate and gift taxation, property, and English and European legal history. His scholarship has appeared in leading scholarly journals, such as the Cambridge Law Journal and the University of Chicago Law Review. Prior to teaching at Iowa, he was the Julius E. Davis Professor of Law and Associate Dean for Research and Faculty Development at the University of Minnesota.

Professor David B. Wilkins, Vice Dean, Global Initiatives on the Legal Profession. Director, Program on the Legal Profession. Lester Kissel Professor of Law, Harvard Law School.

Professor Wilkins is the Vice Dean for Global Initiatives on the Legal Profession, the Lester Kissel Professor of Law, and the Faculty Director of the Program on the Legal Profession at Harvard Law School. He is also a Senior Research Fellow of the American Bar Foundation and a Faculty Associate of the Harvard University Edmond J. Safra Foundation Center for Ethics. Professor Wilkins has written extensively on the legal profession in leading scholarly journals and the popular press and is the co-author (along with his Harvard Law School colleague Andrew Kaufman) of one of the leading casebooks in the field.