首页 » 科技快讯 » 学术论坛 » 正文
构建未来蓝图:设计研究明日之建筑环境

[责任编辑]李敏妍 [信息提供]船建学院

报告主题:Prototyping the Near Future: Design Research for the Built Environment of Tomorrow
   构建未来蓝图:设计研究明日之建筑环境

报告人:Professor Bob Sheil

报告时间:2013年3月20日(星期三)19:00—21:00

报告地点:闵行校区新图书馆B118

主办:船建学院建筑系

报告人简介:

Bob Sheil is the Bartlett’s (UCL) Professor of Architecture and Design through Production. He is also internationally recognised through is work as Director of Technology and Computing at the Bartlett School of Architecture, Founder of the research group sixteen*(makers), the Bartlett's Digital Manufacturing Centre and Co-Founder of the international conference series FABRICATE. Prof Sheil's talk will present an overview of new research in the design and fabrication of digital architecture. He will explore the evolving relationship between digital design and physical constructs, a territory he calls 'ProtoArchitecture'. His talk will cover the evolving role of the designer in relation to production processes and, in this regard, he will explore the opportunities that are offered for craft, experimentation and invention in manufacturing bespoke architecture, and design through making.

鲍勃·希尔先生是伦敦大学学院 巴特莱特建筑学院 建筑与设计生产方向的教授。作为巴特莱特建筑学院现代科技和计算机技术总监, 研究机构Sixteen Makers 和巴特莱特数字化生产中心创始人,以及FABRICATE国际会议的联合创始人,其在世界范围内享有盛名。希尔教授的讲座将会展示数字化建筑及其设计和构造领域的最新研究成果,并将探索数码设计和实体结构之间关系的演变历程,他将其称之为“ProtoArchitecture”, 意即建筑蓝图。讲座内容还将包括设计师与生产环节相关的角色转变。在此,希尔教授将会探究工艺设计的机遇,生产定制建筑方面的试验和创新以及生产引导的设计。